Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Deniz Restaurant'a
Hos Geldiniz

REZERVASYON

Siz 1,030,767 Ziyaretçimizsiniz

YEMEK TARİFLERİ

Sütlü Balık


Sütlü Balık Malzemeleri
1 kg levrek, 125 gr tereyağı, 3 çorba kaşığı un, 2 su bardağı süt, 150 gr kaşar peyniri rendesi, Sirke, Tuz, Karabiber.
Sütlü Balık Nasıl Yapılır?
Levrekleri karnını yararak temizleyin
Bol suyla iyice yıkayın
Derince bir tencerede 25 dakika kadar tuzlu suda haşlayın (tuzlu suya bir kaşık sirke ilavesi, deniz kokusunun giderilmesi açısından tavsiye edilir)

Haşlanmış balıkları bie kevgire alın ve soğumasını bekleyin
Soğuyunca derisini, kafasını ve kılçıklarını ayıklayıp löp etleri küçük parçalara bölün
Başka bir tencerede tereyağını hafif ateşte eritin
Üç çorba kaşığı unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın ve hafifce pembeleşinceye kadar kavurun
İki bardak sütü ve yeterince tuzu ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin
Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını karışıma ilave edip karıştırın
Sosun üçte birini derince bir pyrex veya borcam kaba boşaltın
Üzerine ayıklanmış ve parçalanmış balık etlerini yerleştirip kalan sosu da üzerine dökün
Kızgın fırında 30 dakika piºirin
Çıkarıp kalan kaşar peyniri rendelerini üzerine serpin ve fırında 5 dakika kadar, peynirler eriyinceye kadar pişirin
Sıcak veya ılık servis yapın
Bu yemeğe uygun diğer balıklar:
Kofana, minekop, kırlangıç, lipsoz, sinarit, karagöz, mezgit, lüfer, trança, mercan, fangri