ŞEVKET’İ BOSTANLI BALIK KAVURMA
MALZEMELER :
-------------------------
400 GR FİLETO BALIK KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ
300 GR ŞEVKETİ BOSTAN 45 DAKİKA HAŞLANMIŞ
100 GR KREMA
1 ÇAY KAŞIĞI KURU FESLEĞEN
2 ÇORBA KAŞIGI SOYA SOSU
1 DİŞ SARIMSAK
½ ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
YAPILIŞI :
----------------------
FİLETO BALIKLAR KIZGIN YAĞDA 3 DAKİKA UNLANARAK PİRİŞİLİR
AYRI BİR TAVADA ZEYTİNYAĞI KIZDIRILIR VE ŞEVKETİ BOSTANLAR DOĞRANMIŞ SARIMSAK İLE KAVRULUR. ÖNCEDEN PİŞİRDİĞİMİZ FLETO BALIKLAR İLAVE EDİLİR SIRASI İLE FESLEĞEN , SOYA SOS VE KREMA İLAVE EDİLİR , 2 DAKİKA KAYNATILARAK KREMA SOPS HALİNE GELİNCE SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR.